ΕΙΣΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗς

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Αυτό που έπρεπε να κάνει η εφορία 20 χρόνια πριν

Ομάδα εφοριακών ελεγκτών της ΥΠΕΕ, την έστησε έξω από νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για την ακρίβεια, στο πάρκιγκ του κέντρου. Καθισμένοι μέσα στο υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο...
κατέγραφαν τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα, τα κλειδιά των οποίων παρέδιδαν στους παρκαδόρους, οι ιδιοκτήτες τους. Προσοχή: τα υπερπολυτελή, όχι τα πολυτελή: Ferrari, Lamborghini και λοιπά.


Με τη λίστα στο χέρι, πήγαν την άλλη μέρα στο γραφείο. Χτύπησαν στο taxisnet, βρήκαν τις φορολογικές δηλώσεις των κατόχων τους και διαπίστωσαν αυτό που σας λέμε χρόνια τώρα:


όλοι οι κάτοχοι των Ferrari και Lamborghini, (προσοχή: ΟΛΟΙ), δήλωναν ετήσιο εισόδημα στην εφορία, κάτω από 10.000 ευρώ.
Βρήκαν επίσης τα κυκλώματα που έκαναν υποτιμολογήσεις στα ελαφρώς μεταχειρισμένα θηρία και άλλα ενδιαφέροντα, που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες μέρες.

Μαθαίνουμε επίσης, ότι μια άλλη ομάδα εφοριακών, ασκείται στο "μπλακ τζακ". Μαθαίνει δηλαδή, ποιοί παίκτες χάνουν 300.000 τη βραδιά στο καζίνο, αλλά δηλώνουν ετήσιο εισόδημα, λιγότερο από μια ταμία σουπερ-μαρκετ.
Αυτό που έπρεπε να κάνει η εφορία 20 χρόνια πριν, επιτέλους ξεκίνησε να το κάνει.


Σφίγγουν τα πράγματα και καιρός είναι να πληρώσουν το πρώτο τους ευρώ και οι λεζαντιάρηδες, που κάνουν "κατάσταση" με λογαρισμό 20.000 ευρώ, μόνο στα λουλούδια.
Προσοχή: δεν έχουμε τίποτε με τους ανθρώπους που έχουν δις ή τρις. Μαγκιά τους!
Αλλά ρε φίλε, δεν μπορεί να πετάς 20.000 ευρώ σε μια βραδιά σε λουλουδικό και να αρνείσαι, να πληρώσεις εφορία 1.000 ευρώ το χρόνο, ώστε να μη χρειαστεί το κράτος να τα κόβει από άνεργους, συνταξιούχους, μισθωτούς και λοιπά κορόιδα.
Δε γίνεται μια ζωή μόνο να κονομάς και να μη δίνεις δεκάρα για το κοινωνικό σύνολο.
Επιτέλους να τελειώνει το φαινόμενο των τραγουδιστών-ειδώλων, που παίρνουν 3.000 ευρώ τη βραδιά και δηλώνουν ...100.


http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_6227.html#ixzz0ok1OJI79

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

11 κανόνες ζωής

Ο Bill Gates σε μια ομιλία του σε ένα γυμνάσιο, μίλησε για 11 κανόνες ζωής που δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν στο σχολείο.

Μιλάει για το πως οι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και πως αυτή αντίληψη προετοιμάζει τα παιδιά να αποτύχουν στον πραγματικό κόσμο.

Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη – συνήθισέ το!

Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.

Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να τα κερδίσεις και τα δύο.

Κανόνας 4: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκληρός, περίμενε μέχρι να δεις το αφεντικό.

Κανόνας 5: Το γύρισμα των μπιφτεκιών δεν σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη για αυτή την εργασία: την έλεγαν ευκαιρία.

Κανόνας 6: Εάν τα μουσκέψεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Γι’ αυτό μην κλαψουρίζεις για τα δικά σου λάθη, αλλά μάθε από αυτά.

Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαριασμούς σου, καθαρίζοντας τα ρούχα σου και ακούγοντάς σε να λες πόσο «cool» είσαι. Πριν λοιπόν σώσεις τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σου, προσπάθησε να καθαρίσεις τη ντουλάπα στο δωμάτιό σου.

Κανόνας 8: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων, αλλά η ζωή ΟΧΙ. Μερικά σχολεία έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση. Αυτή η κατάσταση δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την πραγματική ζωή.

Κανόνας 9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών και πολύ λίγοι υπάλληλοι είναι διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν να «βρεις» τον εαυτό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.

Κανόνας 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματική ζωή. Στη πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι στις δουλείες τους και όχι στα μπαρ και στα καφενεία.

Κανόνας 11: Να είσαι ευγενικός με τους σπασίκλες. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτούς.

13ος Μισθος

Τα 12 θετικά της κρίσης

Τα 12 θετικά της κρίσης
1. Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς και έτσι θα αναθερμανθούν και πάλι οι σχέσεις στις γειτονιές όπου κανείς πλέον δε λέει καλημέρα στον άλλον.

2. Τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους και θα μπορούν έτσι να φροντίζουν τους γονείς τους χωρίς να ξοδεύουν σε γηροκομεία και αποκλειστικές.

3. Θα ξαναζωντανέψει το ταβερνάκι της γειτονιάς, που με...
ελάχιστα ή και βερεσέ θα καλύπτει τη βραδινή έξοδο.

4. Θα λανσαριστεί νέα μόδα διατροφής, όπως ρεβίθια αλάδωτα με ρίγανη, ρύζι με μαραθόσπορο και ραδίκια ποσέ.

5. Θα γνωρίσει νέες δόξες ο Καραγκιόζης με παραστάσεις όπως Ο Καραγκιόζης στο Βατοπέδι, Ο Καραγκιόζης Υπουργός, Ο Καραγκιόζης τραπεζίτης, Ο Καραγκιόζης χρηματιστής...

6. Δεν θα χρειασθεί να ολοκληρωθεί το πείραμα CERN, μιας και οι επιστήμονες θα έχουν μπροστά τους ολοζώντανο το μεγάλο «ΜΠΑΜ».

7. Ο ρατσισμός θα δεχθεί ένα ισχυρό χτύπημα, γιατί οι αλλοδαποί ξέρουν περισσότερα από φτώχεια και πείνα, και μπορούν να μας διδάξουν τα «μυστικά» της επιβίωσης.

8. Θα εκτιναχθεί στα ύψη ο δημογραφικός δείκτης - κάτι πρέπει να κάνεις για να σκοτώσεις την ώρα σου όταν δεν έχεις δουλειά.

9. Θα ανέβει το μορφωτικό επίπεδο, αφού οι μαθητές θα το ρίξουν στο διάβασμα λόγω αφραγκιάς.

10. Θα αναβιώσει η φιλική εταιρία, η γιάφκα, το κρυφό σχολείο, οι αντιστασιακές ομάδες ενάντια στο ανάλγητο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις παραφυάδες αυτού.

11.Θα αυξηθούν οι συνδέσεις adsl γιατί το internet είναι φτηνό μέσο "διασκέδασης". Που λεφτά για έξω...

12. Τέλος στην παχυσαρκία, η οποία κάνει θραύση στην Ελλάδα! Θα τρώμε λιγότερο (οι τιμές έχουν κορυφωθεί ενώ οι μισθοί έχουν πατώσει), θα κάνουμε περισσότερη γυμναστική (για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας εκεί που πήγε το πετρέλαιο), θα περπατάμε περισσότερο (εκεί που πήγε η βενζίνη). Θα γίνουμε ένας λαός κομψός και «φιτ».

Αναρτήθηκε από t:bloggers team

Γιατί ρε γεροξεφτίλα? -ΚΑΡΒΕΛΑ-

Γιατί ρε γεροξεφτίλα από το "μην το ψάχνεις αλλού, μια είναι η λύση, τα λεφτά το φαϊ και το γαμήσι", έγινες μικροαστός;
-Γιατί ρε γεροξεφτίλα, κάλεσες και την κάμερα του άλλου παπατζή, κάθισες να σου βάζουν στο κεφάλι στέφανα, χόρεψες το χορό του Ησαϊα, τήρησες όλα τα μικροαστικά έθιμα, που τηρούν οι πλανεμένοι μικροαστοί;
-Γιατί ρε γεροξεφτίλα, μου πουλούσες εμένα, μια ζωή, Αθεϊα, αμπελοφιλοσοφία για τους "κοιλαράδες παπάδες", γιατί ρε ξεφτίλα μας έλεγες ότι "όσοι πιστεύουμε, δεν ξέρουμε τι μας γίνεται" και πρέπει να μας σώσει κάποιος από την πλάνη μας, γιατί "ο Χριστιανισμός είναι σκέτη εκμετάλλευση" και πρέπει "κάποιος ημιπαράφρων (σαν εσένα) να πάρει τη σκυτάλη και να μας σώσει".
-Γιατί ρε γεροξεφτίλα δεν παντρεύτηκες με πολιτικό γάμο;
-Γιατί ρε γεροξεφτίλα, στην πράξη, ανέτρεψες όλες τις θεωρίες σου;

Αλλά όλοι τέτοια νούμερα είστε. Πουλάτε "διαφορετικότητα", βαθυστόχαστες μπουρδολογίες για το "παπαδαριό που εξαπατά τον κόσμο", κι όταν έρχεται η ώρα να ψοφήσετε, ζητάτε παπά να σας διαβάσει μπας και τη γλιτώσετε.
Νούμερα, ε νούμερα....

Αναρτήθηκε από t:bloggers team