ΕΙΣΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗς

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Μεσολόγγι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο Μεσολόγγι για τις εορτές Εξόδου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος λάμπρυναν με την παρουσία τους στο Μεσολόγγι την Κυριακή των Βαΐων τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 183ης επετείου της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Κατά την διάρκεια της αντιφώνησης του, στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Η ιστορική επέτειος της εθνεγερσίας εξακολουθεί να συγκινεί και να εμπνέει. Ο "ξεσηκωμός" των Ελλήνων και ο αγώνας τους για Ελευθερία, Εθνική Αξιοπρέπεια και Δικαιοσύνη, αποτελεί κορυφαία στιγμή των αγώνων του λαού μας, μια νέα αφετηρία για τον Ελληνισμό. Αλλά και παγκόσμιο σύμβολο "πηγαίας" Αντίστασης, ανεκτίμητο κεφάλαιο αγωνιστικής έμπνευσης, υπέροχο παράδειγμα "αυθορμητισμού" για όλη την Ανθρωπότητα, στη βάση των αιώνιων ιδανικών της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».
Ακολούθως ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε: «Σήμερα οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αξιοποιήσουμε αυτή την πολύτιμη κληρονομιά. Να αποδείξουμε ότι έχουμε συνείδηση της μεγάλης και ιστορικής ευθύνης για το μέλλον του τόπου μας. Σαν χρέος προς τις μελλοντικές γενιές. Σαν τιμή για τους αγωνιστές του παρελθόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου